•  
 • Здравей пътниче!

  Готов ли си за пътешествието

 • Да изровим скритото в себе си съкровище!

 • Неочаквани отговори - Нови перспективи

 • Да разширим границите си

 • Нова гледна точка

  към миналото, настоящото и бъдещето

 • Промяна в живота

  реално трайно и необратимо

 • Одухотворяване и осмисляне на живота

ГОСПОДАР НА ЖИВОТА СИ - терапевтична група

Време е за обновление и разширение. Време е за преосмисляне, моделиране и преустройване на възприятията и живота.

Ако имаш потребност да живееш по-уверено и автентично, да не робуваш на стари убеждения и чужди очаквания и си готов да направиш инвентаризация, да изхвърлиш излишното, да направиш промени в живота, да реализираш мечтите си - тази терапевтична група е за теб.
Ако четеш този текст - това е първия знак, че имаш нужда от промяна или живееш под възможностите си.

Ще изследваме какво в теб пречи да живееш мечтания живот и ще отворим пътя към това да го направиш, какъвто го искаш.
Заедно ще преодоляваме страхове, ще разбиваме интроекти, ще се заявяваме, ще се утвърждаваме, ще разкриваме ресурсите си. Ще откриваме своята сила и красотата на автентичността и свързаността със себе си. Ще разширяваме своята мисловна и поведенческа рамка.

В този процес няма никакво чудо. Просто така се случва - имаме това, което си позволим и за което работим. Ние на себе си - не друг на нас. Така че ако си готов за скок от мястото, където си на мястото, където искаш да бъдеш - скачай!

Водещ на процеса - Мариана Вълчева - психолог и психотерапевт.
Повече за мен като личност, моя опит и квалификация можете да прочетете тук:
http://www.idzin-psychotherapy.com/inde…/2015-05-09-05-34-29

Ще работим посредством техники от психотелесната психотерапия, визуализации, дихателни практики.
Носете си постелка за йога.

Кога? - 19.03.2022 от 10 до 17ч. и 20.03.2022 от 10 до 15ч.

Датата не е избрана случайно.
Да избереш точното време за старт на процес е ключово. В тези дни времето работи за нас на 100%, използвай го преди да премине.

20.03 е деня на пролетното равноденствие и първият ден на Овен. Овен е знакът на инициативата, новаторството и водачеството, на смелия, заразяващ ентусиазъм и вяра. Пролетното равноденствие отбелязва възлов момент в хода на годината – когато енергиите на светлината и тъмнината, на мъжкото и женското начало, се изравняват. От този ден нататък силата на светлината за пръв път взима превес над силата на тъмнината, благославят се семената за бъдещите насаждения. Енергиите на този период осигуряват плодородие, обновление и растеж.
В духовно отношение този ден символизира прехода от вглъбеността на ин-енергиите към външната изява и светлина на ян-енергиите.

Брой участници - макс. 12.
Цена за участие в процеса - 120 лв.

Краен срок за записване - 15.03.2022 на тел. 0884 022990.
За записан участник се счита този, който е заплатил пълната сума за участието си.

Как би живял, ако не робуваше на чужди идеи за твоя живот? Какво иска автентичния ти Аз?
Запиши се!

 

 

 

 

 

Терапевтична група с Метафорични асоциативни карти ОХ

Метафоричните асоциативни карти ОХ са "кутия, пълна с мисли, открития и нови идеи; те са трамплин вътре в нас, гъделичкат нашите сетива и улесняват процеса на общуване."
Те осигуряват прекия път към нашето подсъзнание, интуиция, въображение и креативност, да откриваме себе си и възможните начини да се справяме със стреса и трудностите в различни житейски ситуации и отношения. Помагат да назовем неназовимото, осветим несъзнаваното и почерпим от кладенеца вътре в самите нас.
 
Моя личен опит, преживяване и вдъхновение от свързването с тях ме тласкат да споделям този инструмент за работа със себе си с повече хора.
В група това се случва по един специален и много по-цялостен начин, разкривайки различни гледни точки към един въпрос.
Ще случваме това пътешествие вътре в себе си в защитеното пространство на Студио Идзин, ще споделяме преживяване, ще се свързваме с другите без предразсъдъци и оценки, ще изваждаме собствените си ресурси и ще се грижим за себе си щадящо и с обич. Ще пишем своята лична история, разширявайки способностите и възможностите си.
Групата е ежеседмична и всяка ще бъде самостоятелна, но и надграждаща като процес и последователност. Работим с няколко различни колоди в зависимост от темата, която изследваме: Кой съм аз? Свързаност с другите; Партньорски взаимоотношения; Пътя на героя; Самооценка; работа със Сянката и др.
 
Водещ; Мариана Вълчева - неорайхиански аналитичен психотерапевт. Повече за мен можете да прочетете тук:
http://www.idzin-psychotherapy.com/inde…/2015-05-09-05-34-29
Започваме в петък, 4.03 от 18ч. Следващите групи са в четвъртък 10.03 и 17.03.22г.
Такса за участие - 20лв.
Записване на тел. 0884022990.
Метафорични карти – какво е да работите с асоциативни карти? – jayassen.com

ИЗКУСТВОТО НА ПАРТНЬОРСТВОТО - терапевтична група

 

Как се учим да бъдем партньори и да поддържаме връзките си?

Дали сме готови да се поставим под въпрос и да израстваме в отношенията си?

Успяваме ли да комуникираме своите потребности, така че другият да ги разбере? Съумяваме ли самите ние да бъдем добрите партньори, които искаме за себе си?


Първият модел, който неосъзнато започваме да следваме, е този на собственото си семейство. Впоследствие можем да направим модификации въз основа на опита си, да се опитаме да ограничим това, което ни е тежало или ни е създавало дискомфорт. Но родителските модели неумолимо ни влекат да ги мултиплицираме от поколение на поколение. Никой не ни е показвал как се избира добър партньор, как се става съпруг или съпруга, какво може да се очаква от една връзка и какво се прави, когато нещата се объркат. Волята и осъзнаването, че сме важна брънка, която може да прекъсне един омагьосан кръг и да освободи следващите поколения от нежеланите модели, е разковничето за предвижване към промяната.
На тази терапевтична група ще преживяваме, ще изследваме убежденията, които имаме за връзките, ще разбиваме митовете за партньорството и ще придобиваме знания и умения как да навигираме отношенията си, така че да бъдат удовлетворяващи и хранещи ни. Ще използваме техники от психотелесната психотерапия, театротерапия, визуализации.
Кога? – 19.02.2022 г. от 10 до 15 часа
Къде? – Студио Идзин
Цена: 40 лв.
За записан участник се приема такъв, който е заплатил
предварително стойността за участието си.

Срок за записване 15.02. 2022 г. Тел за връзка: 0884022990. Брой участници в събитието – 6.
Водещ: Мариана Вълчева, неорайхиански аналитичен психотерапевт
Повече за мен можете да прочетете тук: http://www.idzin-psychotherapy.com/inde…/2015-05-09-05-34-29
Очаквам ви!
 

 

ДА ОБИКНЕМ СЕНЧЕСТАТА СИ СТРАНА

 

„Това, което не е осъзнато, ще продължи да ни преследва в живота ни – и в света. През нашето кратко пребиваване на тази земя  вътре във всеки от нас има повече, отколкото някога можем да осъзнаем и асимилираме. И при това качеството на живота ни е пряка функция от нивото на осъзнатост, което постигаме във всекидневните си избори. (Джеймс Холис – „Да разбираме Сянката си“)

Сянката като психологически конструкт е доста експлоатирана и тя включва всички аспекти на Аз-а ни, които ни карат да се чувстваме неудобно със себе си

 Добре би било, ако в определен етап от живота си човек осъзнае, че далеч не е само това, което мисли за себе си и което проявява в ежедневието, а неговата личност е разнообразна комбинация от много аспекти. Някои от тях изглеждат доста необясними, неприемливи и неприятни, затова всячески се опитваме да ги отхвърлим и изтласкаме от живота си.

Тогава най-често активираме „подмолната“ страна на Сянката и тя започва да търси своето проявление в пространството. Как? Например в живота ни се появяват  хора, които ужасно много ни дразнят, предизвикват най-черната страна в нас, отключват като преживяване и поведение това, което смятаме за лошо. Това е така, защото ние имаме една идеална представа за себе си, за това какви трябва да бъдем, за да ни обичат и харесват, а и ние да се чувстваме добре със себе си. Ако си изпуснем нервите и се държим не според стандартите си обикновено обвиняваме този, който ни е провокирал и проектираме своите негативи върху него. Много удобно! Но е заблуда, понеже всичко, което виждаме в хората около себе си е част от нас – и хубавото, и лошото. Просто защото не бихме имали сетива за тези неща, ако не бяха част от нашата психична и мисловна рамка. Щяхме да сме слепи за тях. Поради тази причина казваме, че „другите са наши огледала“. И ако излезем извън клишето, може да вникнем в идеята, че Другият ни подсказва непряко какви сме ние. Това, което ни дразни в него е точно същото, което потискаме в себе си и не си позволяваме да го проявим.

 Това, което виждаме, интерпретациите, които правим, започват вътре в нас и ни принадлежат, но се изисква доста сила да си признаем своите скрити подбуди и мотивации. Отричането на такива  желания,  подбуди и мисли не върши работа, защото  те съдържат енергия, която може във всеки един момент да ги изтласка навън и абсолютно несъзнателно да ги проявим.

Трудно се работи с материала на Сянката, активират се много защитни механизми, които да попречат осъзнаването. Как един привидно кротък и добродушен мъж би могъл да приеме например, че дълбоко в него живее гневен на  майка си или баща си човек заради осакатената  мъжественост? Или една порядъчна и високонравствена жена  - че има сексуални фантазии и импулси, които потиска и не проявява, защото не го намира морално? Споменавам ги като примери, тъй като гневът и сексуалността като теми носят огромен заряд, и двете заплашват егото със своята автономна сила. Потискането на естествените им проявления в живота води до невроза, до едно фалшиво и неавтентично съществуване и това унищожава взаимоотношенията. Гневът, обърнат навътре, предизвиква депресия, разрушава тялото ни и може да се отключи психосоматика или да се прояви във физически проблеми – сърдечни или хипертония.

Развиването на  психологична култура изисква да излезем извън рамката на действането по навик и търсенето на източника и причината за нашето поведение. Откъде вътре в нас идва това? Кога сме го преживявали преди? На какво ни напомня? Къде в тялото го усещаме и как рефлектира на физическо ниво? Нужно ли ни е на този етап от живота ни или от позицията на зрелостта имаме ресурса да го преобразуваме в нов адаптивен модел? Къде сме останали впримчени и блокирани в своето развитие?

Разбирането и приемането на сенчестата ни страна всъщност освобождава затворената в този комплекс енергия, която иначе би се използвала за разширение,  за едно цялостно и в унисон със себе си съществуване, в което даваме на света дара на своята уникалност. Ние не сме нашата история или посланията, които сме възприели отвън и сме овътрешностили. Ние сме нашите стремежи и воля да станем всичко онова, което е замислено да бъдем от едно безгранично съзнание.

 

Мариана Вълчева -  детско-юношески психолог и неорайхиански аналитичен психотерапевт

Местоположение

Studio Idzin

Студио "ИДЗИН"

ул. "Иван Вазов" 57, ет. 2
гр. Бургас, България

За контакти

Phone: 0884 022 990
Email: mariana_5kova@abv.bg